Zomerkampen Mieke Nyssen

Zomerkampen Mieke Nyssen 2022

Kostprijs voor elk kamp: 90€ voor het eerste, 80€ vanaf het tweede kind.
Max. aantal deelnemers per kamp: 50
De kampen zijn toegankelijk voor kinderen wonend of schoolgaand in Voeren


Doe en Maak Kamp met een vleugje Circus

Van 25 t/m 29 juli 2022 voor kinderen van 5 tot 12 jaar
Van 9 tot 4 uur (kinderen kunnen een half uur eerder gebracht, en een half uur later gehaald worden)
Locatie: terrein van het Chiroheem te Sint-Martens-Voeren
Net zoals de vorige jaren gaan we weer aan de slag met hamer en zaag, met verf en fantasie. Ook blijft er ruim tijd over voor de kinderen om hun eigen dingetjes te doen.
Maar; deze keer gooien we er een sausje CIRCUS over heen: We leren circustechnieken en/of helpen mee om ons terrein om te vormen tot een plek waar de ouders vrijdag bij het ophalen van de kinderen een circusvoorstelling kunnen meemaken.
De kinderen doen ook nu weer alles zelf: bouwen, eten maken,… maar ook spelen en verkennen! We zijn elke dag buiten, door weer en wind, dus:
• Zorg voor aangepaste stevige kledij
• Eventueel een werkkoffer
• Boterhammen en een waterfles voor ’s middags
• We maken een circus orkestje; bespeel je een instrument, neem dat gerust mee (wij zetten het veilig binnen)
Let op we houden het kamp zo ecologisch mogelijk: dus geen wegwerp verpakkingen AUB!


De Raadselachtige geheimzinnigheid

Een uitdagend en spannend kamp voor kinderen van 7 tot 12 jaar
Van 22 t/m 26 augustus 2022
Van 9 tot 4 uur (kinderen kunnen een half uurtje eerder komen en ook een half uurtje later vertrekken)
Locatie van de eerste dag: terrein van het Chiroheem te Sint-Martens-Voeren met een speurtocht ontdekken de kinderen zelf de geheime locatie waar het kamp door zal gaan. De ouders worden in het verloop van de eerste dag op de hoogte gesteld van de locatie van het terrein, dat zich ook in de Voerstreek bevindt.
Met de fiets of te voet lossen we raadsels op, gaan we op zoek naar geheime plekjes, we doen stoere dingen, maar er is ook altijd de keuze om friemeldingetjes te maken, hutten te bouwen, kunstwerken te creëren, mountainbike tochten te maken, een touwen parcours uit te bouwen,… misschien vinden we wel een schat!
We zitten midden in de natuur, maken eten boven een kampvuur en als het weer meezit waarom zouden we er dan niet ook een nachtje blijven slapen? We doen alles zelf en buiten door weer en wind, dus:
• Zorg voor aangepaste stevige kledij
• Fiets, fluohesje en helm
• Heb je verkenningsspullen (verrekijker, kompas, vergrootglas, notitieboekje, zakmes)? Neem die dan gerust mee
• Boterhammen en waterfles
Let op! We houden het kamp zo ecologisch mogelijk! Dus geen wegwerpverpakkingen AUB!
Belangrijk!
Via uw ziekenfonds kan u voor elk kind dat deelneemt aan de kampen een vergoeding aanvragen. Deze vergoeding schommelt van € 6,- tot € 25,- per week, afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten. Neem zeker contact op met uw ziekenfonds om het precies bedrag te kennen. Voor het invullen van het aanvraagformulier voor deze vergoeding kan u een beroep doen op het Dienstencentrum Voeren 2000.


Inschrijven

U kan uw kind(eren) inschrijven via mail: zomerkampenvoeren2000@gmail.com vanaf woensdag 27 april om 20 u. Eerdere mails worden niet in aanmerking genomen. Vermeld de naam van het kamp en de naam van uw kind(eren). Mocht u melding krijgen dat het kamp al volzet is, dan wordt uw kind op de wachtlijst geplaatst. U ontvangt daarna via mail de inschrijfformulieren, waarop u alle nodige gegevens kan invullen. Van zodra het maximum aantal inschrijvingen is bereikt, wordt uw kind op de wachtlijst geplaatst. U wordt daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Het bestuur van Voeren 2000